5 megdöbbentő összetevő, melyeket kedvenc kozmetikumaid tartalmaznak

shampun_dlya_povregdennih_volos-8.jpg

 

Európában 1.373 féle kemikáliát tiltottak ki a kozmetikumokból. Nap mint nap használod őket, mégsem tudtad, hogy ők azok.


1. Formaldehid
A szmog egyik összetevője, erdőtüzekben, kipufogógázban, és cigarettafüstben egyaránt előfordul, de leginkább erősen mérgező és rákkeltő hatásáról hírhedt.
Megtalálható:
- körömlakkokban
- hajzselékben
- samponokban
- testápolókban

12.png

 

 

 

 

2. Triklozán
Erős baktérium- és gombaölő fertőtlenítőszer, hatással lehet a pajzsmirigy működésére, és felboríthatja a természetes hormonháztartást.
Megtalálható:
- szappanokban
- dezodorokban
- fogkrémekben

22.png

 

 

 

 

3. Parabén
Baktérium- és gombaölő hatású tartósítószer, emlőrákos tumorokban is megfordulhat.
Megtalálható:
- testápolókban
- kenőcsökben
- samponokban
- tusfürdőkben
- borotvahabokban

32.png

 

 

 

 

4. Etilén-oxid
Növényvédő szerekben, kártevőirtókban is előforduló, mérgező, rákos daganatok kialakulásában és terjedésében közrejátszó vegyület.
Megtalálható:
- parfümökben
- samponokban

42.png

 

 

 

 

5. Ólom
Az egyik legrégebbi, neurotoxinként is számon tartott fém, hatással lehet a tanulási- és viselkedési nehézségekre.
Megtalálható:
- rúzsokban
- alapozókban
- és még több mint 650 féle további kozmetikumban

52.png

 

 

 

 

Az Amerikai Egyesült államokban nincs törvényekkel szabályozva a kozmetikai vállalatok biztonságának ellenőrzése. Továbbá nincs hivatalos meghatározása az állattesztelés-mentes eljárásnak. Ez azt jelenti, hogy számtalan kozmetikum helytelenül van felcímkézve.

Válogasd meg kozmetikumaidat! Légy óvatos a testeddel!

 

bb.png

A bejegyzés trackback címe:

https://mikellegynonek.blog.hu/api/trackback/id/tr3113205513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

b2.png

Mi kell egy nőnek

„Az igazi nőnek csak a szemét nézd, és azt sem kívülről, hanem a lelke felől. Először meg kell érezni a lelkét. Ha a lelke felől nézed, az első réteg a félelem, a múlt és a jelen sebei. Ha ezzel megtanulsz bánni, akkor láthatod a második réteget, a gyengédséget, a cirógatás vágyát. Ha ezt is látod, a harmadik rétegben látod az öröm pajkosságát, a negyedikben a harag villámait, az ötödikben a harmónia vágyát, a hatodikban a gyönyör cirógatását, és a hetedikben azt a szeretetet, ami teljesen a Tied. Minden igazi nő hét fátyoltáncot táncol, és régen elvesztél, ha a fátylat, a keblei halmát, vagy a csípőjét nézed. Csak a szemét nézd, a teljesen ruhátlan lénye, az örömtől hullámzó, vagy fájdalomtól görnyedő teste minden apró titka a szemében van.” - Müller Péter

süti beállítások módosítása